«Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη»: Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

Συγκεντρώσεις και πορείες σε πολλές περιοχές της χώρας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα πριν από 15 χρόνια, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Δείτε επίσης: Ο Δεκέμβρης δεν ήταν η απάντηση, ήταν η ερώτηση: 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Σωματεία, φορείς και συλλογικότητες δίνουν το παρών στην πορεία που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Πλήθος κόσμου έχει κατέβει στην πορεία, με την συμμετοχή να είναι μαζική. Την ίδια ώρα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Με κεντρικό σύνθημα «Οι δρόμοι γεμίζουν με χιλιάδες λουλούδια που ποτίζονται κάθε 6η του Δεκέμβρη. Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πάντα παρών» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ έκλεισε ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα, ενώ κλειστοί παραμένουν κλειστοί οι σταθμοί Πανεπιστήμιο και Μοναστηράκι. Οι συρμοί διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Μαζικά συλλαλητήρια στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Πορεία στην Αθήνα για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου
Avgi.gr
Πορεία για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Πορεία για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Πορεία για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Νωρίτερα το πρωί, μαθητές και φοιτητές διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομία να μην επιτρέπει να συνεχίσει η πορεία στο σημείο της δολοφονίας, στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές μετά το πέρας της μαθητικής και φοιτητικής πορείας. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε 52 προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, την πλατεία Αττικής και κοντά στα προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

γρηγοροπουλος
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
γρηγοροπουλος
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
γρηγοροπουλος
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
γρηγοροπουλος
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Κώστας Παπαντωνίου, Αυγή

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία έγινε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και από εκεί μέσω των οδών Εγνατίας και Ίωνος Δραγούμη κινήθηκαν προς το ΥΜΑΘ, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας και της καταστολής.

Ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί

Συγκεκριμένα, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει από τις 9:00 και μέχρι νεωτέρας ενώ ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 και μέχρι νεωτέρας.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Τροχαία, θα υπάρξουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας. Οι ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί